Cramp perut 15w Pregnant

Salam semua.. Sy today 15w 1 day pregnant. Tapi dari semalam rasa perut cramp dekat lower abdomen sekitar rahim tu. Bila pegang bahagian perut yang sakit tu terasa denyut2. Rasa menegang je dekat rahim and sakit pinggang sangat. Rasa macam menyucuk-nyucuk dari dalam. So far sy baring je xbergerak sgt. Xde bleeding spotting apa2. Os pun tertutup. Cuma tu la.. rasa cramp macam masa awal2 pregnant tu. Adakah ni normal? Worried.. hmm

3 Các câu trả lời

sy pun rsa benda yg sma tp sy bca fact dlm app ni dia kata normal sbb ari2 nk membesar utk bg ruang baby hrap2 xde ape la sbb sy pun bru lepas jumpa doktor ok je...tp klau awk rsa cuak ke takut ke boleh je jumpa doktor

Kalau sakit macam senggugut tu normal sbb rahim tengah mengembang. Tapi kalau rasa risau, better refer dgn doktor.

terima kasih semua.. rupanya itu simptoms2 biasa awal kehamilan. skrg sy dah 21 weeks

2y trước

Sy pn rasa mcm tu skrg (18w). Sakit die sampai nak bgn pon tak boleh. Tuhan jela tau😭 pernah jgk sakit tulang pinggul.