Air Gula

Mummy semua. Ada tip tak nak minum air gula. Sy 1st time nie. Dengar semua takut. Sy pun jadi takut. Harap-harap tak muntah...

34 Các câu trả lời

Tips paling mudah : 1. Start puasa awal. Means pukul 6 last makan berat. Pukul 10 last minum air. Nanti esoknya confirm lapar dan dahaga, sekejap je habis teguk air manis tu. 2. Beli siap2 air gula berperisa. In case KK tak sediakan. Mcm KK tempat saya mmg takde yg berperisa. So sy dah bawak siap2 yg saya beli dr farmasi. Air gula perisa ni takde la rasa nak termuntah sgt. Sy punya perisa oren, rasanya mcm kita minum kordial oren F&N yg tak campur air kosong. 3. Minum air gula sekali teguk. Pastu duduk rehat senyap2 jgn cakap2 jgn jalan2. Agak2 dah bertenang, baru la nak main hp ke ape. Kalau tak, rasa tingtong sbb manis sgt. Hehehe. Tu je lah tips dr sy. Sy dah 2x minum air gula. 1st time tak sangkut. Hopefully result yg 2nd time ni pun tak sangkut.

Smlm baru ja minum utk kali ke2.. Dengar org ckp manih la ape la.. Sy minum ok je.. Cuma tips tu.. Dapat kan air masa suam2 kuku atau suam panas... Xde la manis mana pun.. Air milo dinasor or milo kaw or milo pekat.. Tak pun teh tarik kaw.. Yg tu lagi la manih melecaih.. Dari air gula yg nak kena minum kat kkia ni .. 😅😅😅

Takdelah.. pers*t*nkan apa orang kata.. yang penting puasa selepas pukul 10pm tu memang kena buat. Saya minum elok je duduk, minum sekali teguk, terus balik rumah tido. Lwpaa 2 jam datang balik amhik darah kali kedua.. jangan risau sangat. Selalu yang risau tu nanti yang susah kita. Percaya kita boleh.. chaiyok chaiyok..

Bayangkan je macam minum air kosong. Bawak air kosong siap siap dalam beg & minyak angin sekali. Lepas minum air gula, minum air kosong sikit & kumur2 untuk hilangkan rasa pekat gula tu. Nanti tunggu 2 jam tu, agak agak macam pening nak muntah, sapu minyak angin sikit kat hidung, dahi sikit, kat dada sikit.

sy bru 1 minggu lpas minum air gula..mlm sblm puasa sis minum air msak. mkn berat sikit..sok pg dtg awl ke klinik..sy dtg kol 7.15am..dpt air gula masih suam..terus minum habis..jngn stop..bila da hbis..sis kumur mulot..pastu rehat jp..ok je..xda pn nk muntah..jngn takot sis..😊

Tips dia cuma minum jangan laju sangat. Mind set masa minum air gula saya buat cam air sirap lebih manis je pastu minum je sket sket sampai habis. Ada sis depan saya haritu minum sama, tapi dia cam laju semacam skali dia nak muntah cam seksa je saya tengok dia.

Saya try sampai 3x baru menjadi, minum tak muntah 😅 itu pun nurse bagi ubat muntah dulu, baru minum air gula.. saya takda alahan pun sebenarnya, tapi tak tahu knp yang sampai tak leh tahan air gula tu. Tapi mmg cuba habiskan dlm sekali minum.

saya pon 1st..pg td minum..sy dpt tips dr akk ipar saya..tarik nafas..minum skli nafas sahaja...jgn minum pas tu stop..mnm je smp hbs..lps tu..terus kumur mulot..alhamdullilah xda muntah ape ke..cuma tb² skt kepala sbb manis sgt 😅

5y trước

huhuhu

Saya isnin bru ni bru lepas kena mnum air gula.. Dh lah prg first.. Dpt mmg panas2 punye.. Tk dpt nk mnum skali gus.. Kena mnum steguk2.. Tp thn napas.. Lepas tu kalau boleh rehatkn dri jap lah sbb rasa lalok2 skit😅🤣

5y trước

Hahah betul tu.. 😂

Jgn dgr cakap orang.... Blm cuba blm tahu,sy pon mcm sis juga... Bila dh minum ok je.... Sy sebelum minum sy pikir alah org lain boleh je minum knp kita tidak... Hihi