Barang ke hospital

Mummy mummy share jup brg untuk ke hospital , Barang ibu & baby , berapa helai & brg apa kena bawa , saya first mum , taktahu bab ni 😭😂 tqqq#ingintahu #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom

6 Các câu trả lời

Saya pack, baju tido 2, baju siang 3, kain bedung jangan lupa. Tapi anak sempat pakai 1 je, sbb baju anak saya hilang, mula tu sja tnya nk tngk cctv,tpi atas nasihat pak guard dia srh bt report kat bawah,rupanya katil sebelah saya yg ambil.hehe, yg geram ank sya nk pakai tak ada😭. Mak n hsbnd sya trpaksa bawak pda waktu melawat yang ptg tu. Tercerita pulak, sbb nak hbaq brpa pack je, tapi anak saya ddk wad dgn sy 2 mlm je, so pakai x bnyak sngt, tapi kalau anak kena tahan wad, pampers n tisu basah mmg kena banyak, ank saya stgh pack besar pampers jgk la, n 2/3 tisu basah pack besar tu, Anak saya kna thn sbb GBS lps tu ddk dgn sy lps dischrge tu ddk dgn sya, tapi kena thn balik sbb kuning dia tinggi.

Ni yang saya pack Barang ibu - baju discharge 1 pasang - barang mandian - tudung sarung (saya bawa 2 helai lepas tu mintak tolong suami bawa lagi sehelai) - pad yg macam seluar dalam tu.. 1 pek kecik..brand sally - bra dan panties 3 helai - tuala saiz kecik je sebab nak lap badan - telekung travel Barang baby - baju discharge (baju set lengkap, bedung, pampers) - pampers 10 keping - wet wipes Tapi barang baby tu nurse suruh bagi kat dia masa dia kena warded je.. pastu masa nak balik kena pakaikan sendiri pakaian discharge baby..

3mo trước

ya Allah betul sgt ni...soh tgk yT la TT la.kite ni klu bole nak tau. nak² klunyg dah penah admit die bole bgtau brg ape je yg xpakai n yg betul² perlu..xdela bawak mcm nk berkampung dok sepital..(hahaha emosi plak🤣🤣🤣)

yg penting bawa pampers dgn pad ibu Banyak... yg lain tk kesah .. sbb saya hritu 2 kali suami topup pampers dgn pad sbb last minute kena tahan wad haha.. makanan kudap2 pon bawa lebih!🤣 lapo malam2 .

3mo trước

Ini benar 🥲 pad kena banyak Saya kan haritu bawak 2 keping je 😂😂😂 rasa macam bodohnya lahhh warded hampir seminggu 😂😂 terus suruh husband bawak 1 pek kecik brand sally tu 😂

Ikut juga kalau normal delivery atau c section. C section lebih sikit hari dalam 5 hari. List pun ada, boleh Google. Ini yang saya dah tgk ikut keperluan saya.

sis search je kat yt/tt atau kat search box dalam apps ni. banyak dah orang share. tengok then adjust ikut kesesuaian sendiri.

sis bley check kt older post, rmi dah share..