Ujian pap smear

Hi mummy’s, lepas bersalin wajib ke buat ujian pap smear tu ? Ada tak mommy yg tk buat ? Sy lepas bersalin haritu nurse dah suruh ambik tarikh untuk buat ujian tu tapi sy terlupa nk ambik date, jadi sampai sekarang sy tk buat lagi anak dah nk masuk 3bulan. Takpa ke kalau tak buat ? And benda tu wajib ke ? #bantujawab #ingintahu #bantusharing #newmom

3 Các câu trả lời

x jg sbnrnya. sy nurs bagi date awal sgt anak baru sebulan lebih. da pergi ikut tarik tu tp nurs x kasi pula, awal sgt katanya😅. Rupanya nk buat pap smear /hpv kena 3bulan keatas😅. smpi skg x buat @ x jadi nak buat😅

3mo trước

yup mmg itu tujuan nya..Supaya detect awal2 kalau ada something wrong/cancer dekat kita punya servik. tp tula terpulang dengan diri sendiri nk buat atau tak. saya nk buat jg tp bukn skg😅

sy pulak, nurse yang terlupa nak buat masa checkup sebulan. pastu dia pesan datang je klinik lepas seminggu habis period, pastu sy pulak asek lupa je. tup2 dah setahun lebih, now dah pregnant anak kedua pulak 😅

3mo trước

Sis ok je kan tk buat pun ? Ada apa2 jadi tk ?

Saya bersalin swasta O&G kata buat lepas 5 months. Bagi saya buat je awak skrg pap smear tak guna muncung itik so tak sakit & kejap je proses dia. At least kita tau condition kita

3mo trước

Aik bukan guna muncung itik ke? Ke dia guna apa and buat mcmna ?