PAP SMEAR ?

Salam, nak tanya. After bersalin, ujian pap smear tu mmg wajib ke kita buat?#firstmom #seriusnanya

7 Các câu trả lời

Untuk KK, mereka ikut prosedur postnatal. Sbg patient, puan ada hak nak buat atau tak. Saya suka je buat paps smear sbg rutin pemeriksaan kesihatan untuk pencegahan awal kanser serviks dan dpt rawatan jika ada jangkitan bakteria. Jika tak buat, boleh je dan ambil risiko lah jika tak tahu apa2 berlaku pada diri.

wsalam .kalau ikutkn mmg wajib buat..tkut ada alami tanda awal kanser servik atau sebagainya..atau apa shj abnormal berlaku dkt situ..tp mcm sy asalkn nk buat je sy period ms lepas bersalin dlu.trus lngsung xbuat smpai skrng😅✌🏻sbb nurse kata kalau period xblh buat...

ikut kn mmng wajib buat tiap thun utk mncegah Kita dri kanser Rahim..xsakit pn Ms buat..msuk kn muncung itik pstu mik smple sikit..xde rsa ape..biasa buat Ms haid yg ke 5 cmtu..tngok pd misi..mcm sy buat hrintu haid ke 5..drh dh kering..ok je buat xde sakit..

sy ada polip serviks dan hamil 15w skrg. jumpa dr sbb ada bleeding coklat kerap sgt keluar . dr terus buat ujian pap smear . x tggu pun lepas bersalin sis.

Waalaikummussalam, ikutkkan kena buat. Saya dh buat semasa hri ke 53 selepas bersalin. Saya buat pemasangaan iucd dkt hospital. Dr trs buat pap smear.

mcm saya kena buat papsmear tapi sb period xstop sb cucuk depo nurse buat hpv. hpv xmasuk mulut itik tu.. hpv pulak test 5tahun sekali..

kalau ikutkan kene buat