Fibroid pregnancy

Hi mummy! I had a miscarriage haritu and I got to know sbb when I did my first scan dapat tau ada fibroid in my uterus. But, alhamdulillah im pregnant again after 5 mth trying :’) So far doc diagnosed kan my fibroid x membahaya kan sbb jauh dari rahim. But, was wondering if ada mummies out there boleh bagi tips pemakanan or any success stories yg fibroid dia mengecik etc. #bantusharing #adviceappreciated #firstmom Thanks mummy 🫶🏻❤️

5 Các câu trả lời

3mo trước

Thank you sis! Amin amin insyallah ❤️❤️❤️

untuk awal ni jaga makan... tp saya jaga jugak mkan...elakkn makan yg bole bsarkn fbroid... tpi dari awal prgncy fbroid sy ikut mmbsar sama... skrg 26weeks 8cm fibroid saya... alhamdulillah fibroid tada dlm rahimm.. ada luar rahim dn jauh dri bby... cume doctor sllu pesan utk alert jika ad rase saket perut kne cpt pergi hospital tu saja... alhamdulillah smpai skrg saya tada saket lgi... mmpu brdoa moga slmt smpai sy brsalin.. emosi kte kne jga... hormon ni juga kdg2 buat fbroid tu lgi aktif... jadi byak sgt yg perlu kite jaga bukn mkanan sje ... moga Allah prmudhkn urusan awak dn saya.. 🥰🤲

3mo trước

Thank you so much for sharing mummy! Amin amin insyallah. This is so so helpful. Alhamdulillah to hear yg ur fibroid dekat luar rahim n insyallah praying that both of us will have a smooth pregnancy journey ya! ❤️

Tahniah awak! Saya masa preggy dulu ada fibroid 4x4cm. Tapi dia mengecut along the way. Saya ada cuba elakkan makan makanan mcm cheese, soya.. utk kes Awak just follow up je dgn doc, kalau doc ckp tk membahaya maksudnya fibroid tu mungkin tak kacau laluan baby nk keluar nanti, jadi boleh chill2. Semoga dipermudahkan mummy!

3mo trước

Wah, so happy for you! Alhamdulillah, ur fibroid kecut. Best nya. Okay, thanks share, insyallah I akan try kurang kan daging2. Thanks so so much again for sharing. Yes yang penting baby sihat. Thanks mummy ❤️❤️❤️

Tahniah sis! Sy tk pernah ada fibroid jadi tk boleh advise, maaf. Tapi sis boleh bg tips tak apa amalan sepanjang ttc lepas miscarriage? Sy misscarriage tahun lepas dan masih ttc till now.

3mo trước

No worries babe! Amin amin insyallah. i doakan the best for you too! Take care ❤️

saya ada fibroid dulu way before pregnant. say no to anything yang soy-based! air soya, kicap, tempe, tauhu.. elakkan semua ni. banyakkan sayuran hijau dan makanan bernutrisi.

3mo trước

Thank you sis! Tu la i pun tgh nak try makan sayur. Tak suka sayur huhuhu. If u dont mind me asking fibroid u still ada lagi ke? And if boleh share ur pregnancy journey if ur comfortable. Thanks!