Air ketuban lebih

Hi mummy, ada sesiapa yg ada pengalaman hamil air ketuban lebih? Ada chance air ketuban tu akn berkurang ke? Kena czer ke? Komplikasi pd baby ada? Akn beranak awal ke if air ketuban lebih? Now baru 33 weeks.. please tlg….

6 Các câu trả lời

Sy pernah baca org share klu air ketuban byk ni kebarangkalian utk baby dlm breech position tu tinggi, x sure btl x yg org tu share. Sbb baby lg sng bergrak dlm tu. nk kata jgn rsau sgt mmg ssh juga cuma sy blh advice utk always trust your instict je. Smoga d mudahkn urusan sis

1mo trước

Kepala baby dah pusing bawah.. cuma nk rasa gerakan yu mmg dr ckp susah la sikit sbb air byk… kena fokus lebih tuk kira gerakan tu..

air ketuban banyak selalunya doktor akan refer pakar untuk cari punca kenapa air ketuban banyak & monitor progress. kalau makin teruk, maybe akan kena bersalin awal atau csec sebab kadang baby susah nak masuk laluan kalau air ketuban banyak.

1mo trước

doa banyak2. inshaAllah semua perancangan Dia yg terbaik. moga Allah jaga 🌹

Kalau awak kuat makan manis, kurangkan. Misi saya pernah cakap, makanan manis buat baby banyak kencing and kencing baby menyumbang pada air ketuban.

1mo trước

Sebab gula boleh buat baby banyak kencing. And kencing baby akan jadi part of air ketuban jugak. Saya pregnant dulu kuat sangat manis. Memang ketuban banyak. Dapat detect masa buat anatomy scan 22weeks. Tu yang doc and nurse suruh kurangkan manis, banyak minum air masak.

air ketuban lebih tu berpa??normal smpi 20 je..ats dri tu x normal..lbh pn x ok..kurg pn x ok

1mo trước

Sama la.. byk kali dah contraction.. smpai terguling2 dah… xtau la ble baby nk kluar ni…

doc ckp apa ya? sy pernah air ketuban lebih jgk 19 ... pastu next appoitment dh normal balik

1mo trước

Swasta pun dpt tggi jgk… dah repeat dah…huhuhu

sy hr tu air ketuban lebih… setiap kali check up semakin naik…kurangkan mkn yg manis2

1mo trước

Ooo… igtkn kena pksa beanak awal if ketuban lebih…