Air ketuban lebih

Hi mummy, ada sesiapa yg ada pengalaman hamil air ketuban lebih? Ada chance air ketuban tu akn berkurang ke? Kena czer ke? Komplikasi pd baby ada? Akn beranak awal ke if air ketuban lebih? Now baru 33 weeks.. please tlg….

6 Các câu trả lời

Kalau awak kuat makan manis, kurangkan. Misi saya pernah cakap, makanan manis buat baby banyak kencing and kencing baby menyumbang pada air ketuban.

2mo trước

Sebab gula boleh buat baby banyak kencing. And kencing baby akan jadi part of air ketuban jugak. Saya pregnant dulu kuat sangat manis. Memang ketuban banyak. Dapat detect masa buat anatomy scan 22weeks. Tu yang doc and nurse suruh kurangkan manis, banyak minum air masak.