Serah diri

Hello mummies.,,sy 1st mum, dh 37w5d hari ni kene serah diri sbb gdm..nak tanya sesape yg ada pngalaman serah diri ni..biasa induce ni doc bg hari yg sama tak..blh tak kite mintak tangguh smpai bby nk kuar sendri..?maaf sy xtahu..

2 Các câu trả lời

Tak terus induce. Doktor akan check CTG dan bukaan dulu. Kalau dah ada bukaan (sign of labor), doktor tak induce. Ibu yang ada GDM tak boleh tangguh sampai due date sebab risiko preeclampsia, baby besar, bacaan BSP tak terkawal, etc. Next checkup nanti, awak tanya dan bincang dengan doktor apa yang awak nak tahu. Buat senarai soalan siap2 supaya tak lupa. Saya pun buat macam tu hehe

3mo trước

Sama-sama. Apa2 je yang awak nak tahu. Macam yang awak ni tanya sekarang ni untuk minta tangguh serah diri. Minta advice doktor nanti. Tanya juga apa risiko untuk awak dan baby, method of delivery, waktu serah diri tu nak kena buat apa, ni antaranya lah. Ikut awak nak tahu pasal apa. 😊 Saya dulu macam2 tanya doktor saya. Suami pun sama, dia yang lagi banyak tanya doktor. Hehe

semoga dipermudahkan segala urusan bersalin.. selamat ibu dan anak.. Aamiin

3mo trước

terima kasih mummy♥️