Week 22 pregnancy : Tetanus (Kancing gigi) Vaccine wajib?

Hi mummies,nak tanya wajib ke waktu mengandung ambil kancing gigi vaccine? Pigi check up kat kk, nurse suruh ambil. Tapi, i tak nak ambil dulu. So postponed next check up. Kalau tak ambil ok tak?

2 Các câu trả lời

Tak silap saya wajib ambil sebab nak elakkan daripada jangkitan jika ada peralatan yang tidak steril digunakan semasa bersalin. Nak confirm tanya nurse kk tempat Puan.

maaf bertanya, tapi kenapa taknak ambil dulu ye? any side effect?

2y trước

Side effect after kancing gigi mungkin akan demam, sakit pada tempat injection dan bengkak area tu.