KANCING GIGI

Assalamualaikum mommies. Nak tanya, kancing gigi penting dan wajib tak ya? Saya dah nak masuk 31w tapi nurse di KK takda suruh cucuk pun

4 Các câu trả lời

Hi Sis. Dr inform saya cucuk kancing gigi kena ambik 2 dos (kalau ikut saranan KK), 1 masa 2nd trimester, lagi 1 masa 3rd trimester. Antara fungsinya adalah untuk pencegahan masa bersalin nanti, takut terdeal dgn equipment berkarat di hospital. p/s tapi Dr private ada mention yg boleh ambik 1 dos saja sepanjang pregnancy, saya lupa jenis apa🙏

waalaikumsalam.. saya xsure penting ke x, tp kk tmpt saya bg je cucuk kancing gigi haritu 2dos .. 24w dgn 28w klau x silap .. sblum 30w .. cuba tnya balik nurse, mgkin dia lupa 😅

3t trước

sama2 🤗

sis tanya balik nurse rasanya dia terlupa saya 22w dah kena cucuk dos1 taksampai sebulan cucuk dos2

3t trước

Alamakkk memang dah lambat sangat ni 😭

Nanti nurse cuba tanya nurse kk ye, sebab mcm dkt kk saya kena cucuk 2x waktu 24w & 28w.

2t trước

Alhamdulillah dah tanya, kita second baby. Kancing gigi untuk first pregnancy je kata nurse tuu hehe