Preggy Vs Flight

Hi mummies. Nk tau time preggy blh naik flight x? Cik google ckp below 27w masih blh naik flight. Mohon pencerahan. Awl bln dpn nk naik ni. Skg dh 22w

10 Các câu trả lời

Pernah naik flight masa tu dah 3 bulan+, misi kata okay saja. Kalau dah 7-8 bulan tu perlu surat doktor dan tak ada masalah dengan kandungan(kehamilan yg berisiko) Saja tanya misi di klinik lain, katanya boleh saja naik bila² masa, cuma pihak penerbangan tu mungkin risau ibu mengandung akan bersalin tiba² je.

5y trước

Apa² hal pun rujuk doktor yg merawat mummy ye. Saya pun rancang nak naik pesawat ketika usia kandungan 6-7 bulan macam tu. 🤭 Have a save journey.

Sy terpaksa travel every week naik flight. Kandungan bawah 28 week tak perlu dapatkan surat Dr. Hanya perlu isi borang dikaunter declare u mengandung berapa week. Airasia biasanya wajib isi form tu, MAS jarang2 isi.

Try consult dgn doc dulu. Boleh ke x. Pastu tanya staff penerbangan sis nk naik. Perlu surat doc or x. Macam sy sebelum ni naik flight masa 26weeks. Naik MAS. Utk 28weeks ke bawah x perlu surat doc. 😊

Kene tgk polisi penerbangan mane yg sis ambil.. kalau ikut boleh je preggy naik flight dri awl mngndung.. just nak kne tgk perlu declare dgn syarikt pnrbangn ke tak je..

Sy tnya trus dgn nurse hri tu.. Selagi belum masuk 6 bulan, msih selamat masuk flight.. Tpi bila sdh masuk 6 bulan, kena minta surat.. Tpi last masuk pesawat masa 30 minggu

Boleh sis... Sblom 34 weeks.. skrg sy msok 28 weeks dan akan blik ke kmpung halaman on 31 weeks, tp sblom tu sis refer dr dlu n minta surat kebenaran dr...

Refer doctor. Then nanti doctor akan bagi surat. Sbb masa check sblm nk msuk tu okai radiation. Mcm xray tu. So, kalo preggy dorang xkn pakai bnxe tu utk check.

Sila consult dgn doc dulu sis

doc x galakkan 7month ke atas

5y trước

Sy pn tgh fkr kn tu bila kapal dah mendarat sbb fkrkn gegaran tu..

Boleh d bawah 7 bln