Cara Elak Puting Melecet Atau Merekah

Hello Mummies! Buat yang menyusukan anak, pasti tak lari dengan fasa puting melecet/merekah, betul tak? Ada cara yang boleh merawat situasi ini sebenarnya. Salah satunya adalah pakai nipple cream. Mak-mak lain ada tak tips yang nak dikongsikan? Jom share supaya ibu lain juga mendapat manfaat bersama.

Cara Elak Puting Melecet Atau Merekah
10 Các câu trả lời

1.pstikan sntiasa ada nipple cream..kalau nipple crack blh sapu asap .. 2.selain itu pastikan lekapan bby ms mnyusu tu btul..bg elak berlakunya nipple crack 3.pastikan ada milk collector di letakkn di nipple sebelah lg..bila bby menyusu sebelah kanan breast sblh kiri full susu akan menitik secara automatik dlm milk collector jd nnti blh smpn susu tu as stok dlm fridge 😉✌🏻

kalau cara nak elak, masa lepas bersalin minta tolong nurse atau doktor ajar cara lekapan yang betul. tapi kalau dah melecet boleh guna susu ibu atau niple cream yang sesuai. dan dapatkan bantuan kaunselor penyusuan segera atau rujuk hospital tempat di mana anda bersalin jika masih boleh. penyusuan susu ibu sepatutnya tidak sakit ya ! 😊

Yes nipple cream paling berkesan. Mcm bagi pendapat saya,bnyak nipple cream yg sya pernah cube. Tpi yg paling membantu adalah earth mama nipple nipple butter. The best nipple butter ever. Xpyh membazir try mcm2.. mgkin lain org lain..

Nipple cream. Elakkan anak menyusu pada dada yg puting melecet tu. Just marmet. Rasa2 melecet tu OK, baru bagi anak.

tak pernah ada pengalaman. Alhamdulillah so far x kena dari zaman anak sulung dan moga tidak juga sepanjang menyusu anak no 2

yesss nipple cream 💯

pastikan lekapan betul bila menyusu

綺良々愁大

💯💯

🩷