Pad Maternity semasa berpantang

hi mothers. saya nak tanya, dalam 3 gambar ni, mana yang paling selesa sekali untuk pakai ketika pantang? saya dah ada Madame Pureen tu. cuma nak try jugak beli yang macam pampers ni. harap ibu ibu dapat bantu saya.#firstbaby #firstmom #ingintahu

Pad Maternity semasa berpantang
13 Các câu trả lời

Saya pakai Librese panties di wad shj. Sebab sy memang pengguna setia libresse. 😁 Sbb czer, pakai pad biasa pun sesuai. Iyo2 beli pad night, sekali czer, darah nifas tak banyak pun. Pagi selepas op. nurse kejutkan, pimpin saya bangun drpd katil, itu je lah satu2nya kebocoran slps bersalin, guna pad hospital. lps tu pakai libresse panties tu.. darah sederhana je. Tapi selesa pakai. beli 2 helai je masa tu. sekarang di akhir pantang, memang saya hanya guna day pad biasa , kadang pakai pantiliner sbb darah nifas sikit, tak berbaloi kalau pakai night dan sanitary panties. Hehe. apa yg penting, kena rajin tukar pad untuk elakkan jangkitan. Dah lah kita dlm pemulihan kan, nak jaga baby lagi. So, jaga kebersihan dgn baik semasa pemulihan.

Saya pernah pakai pad panties ni time period awal2, yg heavy flow.. Sgt okey.. Takde risau nk pusing kiri kanan, tak risau bocor.. Selesa la for me.. Sesuai ni utk pakai kat wad.. Dalam lr lepas bersalin nurse akan pakaikan yg bertali tu, sy beli brand intimate.. Walaupon tak sukr pad bertali, tapi pasrha jela, sebb nurse da pesan siap bawak pad tu masuk lr nnti, tali dorang providekan

Sy selesa pakai kotex..awal2 tu pakai librese then stock kat guardian habis, yg ada kotex so sy amek jek lepastu rasa lagi best. Sebab librese dia punya protection kiri kanan yg getah tu selalu selit kat tengah muntot sy sikit padahal sy koyak teruk so jahit sampai senget ke tepi..jadi yg getah tu terkena luka kadang uiii ngiluuu..kotex tu ngam dgn punggung sy 😅

Jika tanya saya, untuk pad..sebarang brand tak selesa walaupun ada keluaran khas macam pants lebih2 lagi untuk lepas bersalin dgn darah yg heavy flow. Saya pakai pampers dewasa terus jenis pants. Best sangat. Tak risau bocor dan rasa full covered. Bila darah dah macam tak stage bocor, saya guna intimate / sebarang pad dengan panjang yg sesuai.

sy time lps bersalin ari tu.. memang pkai pants mcm ni.. brand libresse.. selesa dn mudah.. pkai buang xyah nk pkai spender ngn pad dlm keadaan sakit senang..start pkai time dh sakit contraction sampai berpantang. bila darah nifas dh skit baru pkai pad biasa je.

sy tkboleh pkai pants nie. prmukaan dia mcam kasar and buat sy sakit. sy pkai madame puree je, bru selesa tapi 4jam skali kena tukar untk elak kuman and luka cpat smbuh

Sy guna kotex. Selesa. Sy pkai seminggu je sbb lepas tu darah dah x heavy sgt, sama mcm period, so boleh pakai pad biasa je.

time patang pakai jenis pad...seksa sis. kalau dpt Tau ada jenis pampers mcm ni. hidup mesti lgi senang.

sama je ke3 3 nya , yg pntg saiz kena pilih yg sesuai.. bru selesa..

sy lebih selesa kotex..sngt soft. even bnyk drh nifas pun ..ttp selesa pkai.