berat badan anak tak naik

Hi.. Morning semua.. Anak saya dah masuk 5 bulan. Anak saya lahir beratnya 3.6kg. Lepas sebulan, beratnya sudah 4.7kg. Sepanjang berpantang, berat badan anak semakin naik. Tapi semenjak saya bekerja , berat nya susah nak naik. Dah 2bln ni, masih 6kg. Dia macam terpaksa minum susu guna botol. Minum tak habis. Tapi bila minum susu badan dia macam haus sangat.. Ada yang pernah mengalami seperti saya?

1 Trả lời

Kasihannya dgr..mmg dia x puas tu sis..dia nak susu bdn juga..bayi yg ckup menyusu berat badan naik seiring umur bayi naik..

5y trước

Kalau ada nursery yg bdktn dgn tpt krja sis..bolehlah sis dtg susukan dia..