Baby aktif susah menyusu

Hai ibu2. Anak saya nak masuk 5 bulan minum susu badan full. Tapi lately dia kurang sangat menyusu. Dia nak melasak & sangat aktif. Anak dah pandai meniarap & dah pandai push up.. Penat bersilat dengan dia tiap kali nak menyusu. Risau berat dia tak naik 🥲. Dah cuba pam tapi dia tak nak minum botol. Dah suap dengan sudu, syringe tetap tak nak. Sape ada pengalaman macam ni? Macam mana ya nak buat? #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

Saya. Normal begitu. Nursing strike. Hadapi anak dgn kasih sayang. Berat anak saya naik sikit dan graf ok. Nurse kata sbb anak dah mula banyak gerak. Asalkan anak ceria, buang air kecil besar ok dan masih nak menyusu. Teruskan offer dia sudu ya! Sikit lg nak makan solid food tu. 🥰

sama la anak saya sis sy cbe pam susu badan bg botol anak sy tolak xnk..nk direct dari tetek jgk..berat naik sikit je tp kerapkn bg je sis susu bdn walupun dia mnum kejap2 cabut..