Ruam lepas demam

Hey momy nak tnya lpas demam baby naik ruam smpai kepala,, ada tak krim sapuan untuk reda kn gatal.. momy ada tak pnglman mcm nie

Ruam lepas demam
3 Các câu trả lời

Pastu kan sis, ruam dia mula dari kepala turun ke kaki tak? Macam kes anak saya. Saya rajin mandikan dia. Kalau bawa dia jemur, saya ambik yang pagi je. Sampai 9am. Midday saya elak Pakai baju lubang2 atau pakai pampers je. Duk bawah kipas/aircond. Sapu bepanthen. Kalau nak ubat makan ada, ubat tu pun function. Dr saya bagi. (Saya warga Singapura)

Anak saya pun kena Sabtu lepas. Dah elok batuk selsema kahak dlm 3 hari, ada pula ruam di leher. Ingatkan ruam panas, sekali merebak 1 badan. Saya tak guna apa2 lg. Cuma saya tak guna sabun biasa dia pakai. Saya letak je minyak kelapa + bawang putih sangai. Ada kurang di beberapa bahagian. Ada kasar di beberapa bahagian.

Saya pakai bepanthen nappy cream tu. Function teruk.