kulit gatal

Hi momy² .. Nak tanya juga ni, kalau malam² ruam muncul.. Gatal² satu badan, rasa panas pun ada.. Ada momy yg macam saya? Mcm mana cara nak mengurangkan kegatalan.? Makin digaru makin gatal sampai bepedih.

4 Các câu trả lời

Sy pon camtu sis. Tapi tahan sangat nak garu. Gatal sangat je gosok2 dengan kain. Lepastu sapu krim atau minyak angin. Ade ruam naik dekat betis sikit, alhamdulillah nasib baik tak banyak. Awal preggy naik sampaila sekarang dah nak masuk 6 bulan inshaAllah, tak sembuh2 lagi. 😔Kulit muka kering sampai menggelupas walhal dah lama kulit sy tak jadi camtu. Hehehe. Takpelah demi anak mommy. 😁 Btw kalau sis tak tahan sangat beli mandian bidara dari JRM bonda rozita. Best gune tu.

Betul.. kita akan rasa gatal n panas.. disebabkan perubahan hormon..kdg2 mlm pon boleh berpeluh.. tp klu boleh jangan digaru.. gosok2 je. Mak saya suruh saya sapu minyak zaitun dkt perut klu gatal..

5y trước

Minyak gamat? Xpasti la pulak.. hehe

Saya guna mandian ni... Start 5 bln sya kena mcm yg sist ckp, bila sya mandi guna ni, dahbtak gatal n panas lg, kulit pun makin lembut

Kaki Saya dah separuh hancur dah sis..Rasa macam buruk sgt..kene elergik teruk mas ahmail je