SHARE PENGALAMAN

Momy Momy Semua Bolyh Share Takk Tanda Tanda Pregnt First Time Sblom Buat Ujian UPT ? ..

48 Các câu trả lời

2 minggu sebelum lewat period Mengidam mkn mangga berserta minum cola. Rasa sedap.. Lps mkn muntah2.. Lps tu sakit pinggang. Slalu asal bab berjln sy ok. Pusing 10 kedai pun xpenat. Tpi msa tu bru berdiri sikit dah pinggang sakit. Lps tu time drive tiba2 perut cramp sampai tertekan brek tiba2 nasib xda kreta d belakang. N part pling pelik badan terasa amat panas mlm2. Kulit terasa tebal. Psang acon pun xrasa sejuk. Seminggu sebelum lewat tiba2 terfikir nak cek. Tup2 naik 2 line.. Siap gosok2 mata tak percaya. 😂

Masa anak first dulu, breast sakit. Ari² pun kerap sakit. Ingtkan nk dtg period. Dah seminggu tak dtg², terus ke klinik. Buat upt test kat klinik doc sahkan positif pregnant. Tp kena refer hospital sebab takut kndungan luar rahim ( sebab ari² sakit dah seminggu lebih). Tp alhamdulillah, kandungan normal. Utk anak second, period cuma lmbt 3 hari je, tp instinct kuat kata pregnant. Buat upt, terus naik 2 line.. alhamdulillah, anak second takde sakit pape kat breast/ari².

1st pregnancy dlu sembelit sampai semgu,padahal jenis yg hari2 melabur saham. Tu yg cek sja upt time 4mgu positive 2nd pregnancy ni mood xdpt nak kawal perasaan. Biasa byk sabar, ada satu hari tu mood ni pandai marah org sampai org tu mnangis. Jadi pelik plak xdpt tahan marah sdgkan hal kecik. Cek upt time 3 mgu lebih positive jua. Saya kalau kena hal2 yg diluar kebiasaan mesti cek upt. Itu yg xpernah lagi register kandung lebih dr 3 bln. Hihi

Masa tu blm nak period lg tp mcm pelik mata asyik mengantuk jek, then breast mcm membengkak sakit, perut plk pelik mcm besar siap ada rasa cramp n kekejangan, cuaca panas tp badan rasa sejuk, kerap sakit pinggang n punggung.. Then ada spotting.. Ke klinik cek ngn doc apa permasalahan, doc advised bt upt.. Skali +VE dh 4 minggu.. Alhamdulillah skrg kandungan saya dh 8 minggu 🌷

Breast tibe2 kluar susu,trkejut mase 2 siap meleleh smpai g klinik checkup igatkn breast cancer tp result negatif last2 kawan suh try cek upt tp mulenye berat hati sbab priod blum lambat lg tp dh kene bebel so buat jugaklah skali kuar double line pekat 😅.. bile scan ade 2 kantug tp syg xde rezeki kembar sbab 1 kantug x dpat brtahan n now Alhamdulillah dh 34 weeks..

Puting payudara sakit... Mcm tu je... Xde tanda lain... Dua vulan period xda bru cheak ke klinik, ingtkn perubahan hornon sb sudah 11 tahun on iud... Skali ujian hamil positif, suami ternganga.... Tp alhamdulillah suda masuk minggu ke 22...semuanya ok, kerja pn xda masalah... Ahli fmly x sabar nk sambut kelahiran baby...

5y trước

Jarak yg jauh ka sis? Sbb nama moms of 4. Thn pakai iucd 11 thn.

saya bulan lepas pukul 3am terbangun rasa cramp perut tiba2 , rasa mcm angin penuh dlm perut , ambik minyak panas sapu kat perut , lepas tu asik sendawa & kentut je ,pelik juga sbb x pernah mcm tu 😂😂 , tgk period 3 hari lewat ,buat upt test terus naik 2 line ,terang benor , syukur Alhamdulillah ,, anak ke 3 dah 😊😊

Xsmpai priod date lg,tp rsa loya je ng breast rsa sakit tp xpkir apa sbb sllu klu nk priod mmg simptom2 ni la ..tp sbb kn dua hari late priod, gtl nk cek husband trus bli clearblue alhamdulillah positif.. ni 2nd prgnnt lpas ggur last year.. alhamdulilkah skrg msuk 4 bulan da.. smoga dpmudahkn utk kta smua..

Cramp perut mcm nk period breast sakit bile sentuh.. Mase tu dah smpai period date siap suruh suami g beli pad lagi takut period haritu last2 tunggu2 xdtg2 jgk then beli upt pkol 5 pagi test terus naik 2line fuhhh rezeki bunting pelamin.😅terus kejut suami ckp 2line sambung tidur sambil senyum dia.😂

Sakit gigi 2minggu sebelum taw pregnant...then payu dara start sakit sebulan selepas period n demam on off...xsangka pulak pregnant sebab period 3hari je...lepas 3hari terus stop...macam pelik ..check upt .. alhamdulillah pregnant 5w...skrg dah 37w... menunggu hari... huhuhuu