tak ada apa2 langsung semasa mengandung

Hi moms Sya nak tnya knp ya semasa kehamilan sy tak ada rasa apa2 langsung.. sudah 10 minggu kehamilan sya rasa perut saya msih still normal tak mcm kwn2 sya yg tngah mengandung.. kwn sy baru 8 minggu nmpak perut sedikit membesar.. dan payudara sya pun tak naik di masa 10 minggu ni.. xada rasa apa.. sya mmg sdah scan masa usia kandungan 5 minggu mmg ada nmpak.. tpi knp sudah 10 minggu lebih msh sma perut ni mcm usia kandungan 5 minggu apakah kandungan sya bermasalah.. sya juga xada alahan apa2 Muntah ke sakit pinggang ke susah tidur ke.. sy jd xconfident ni

36 Các câu trả lời

Hehe semua orang xsama sis. Saya 7w da ade morning sickness.. Skrg alhamdulillah da makin nk hilang.. Cuma tido je sakit pinggang.. Kalau baring terlentang sakit belikat.. Xpe sis.. Nt scan tgkk ank nye cam mana.. Kalau OK, alhamdulillah

5y trước

Semoga cepat sihat mcm smula sis.. Aamiin tq sis Sy jauh dari family n husband.. skrng ni ank pertma plk jd mcm runsing sikit

Sy 13weeks bru dtg mbuk laut 😂 💆🏻‍♀️ smpi nangis2 sbb kerap muntah even mlm waktu husben nk tido.. 😐 1st tri mmg cmtu, tak rasa, bila dh nk msuk 2nd tri bru rasa seksaan tu 🤣🤣🤣 jdi kena redha jela 🥴

5y trước

Huhu.. Harap2 sy xde rasa apa2 smpai bersalin Husben jauh ni

Sama sy sis... Da 25w da ni... Tkde simptom mual... Tp da mula la rase sakit2 pinggang tu... Masa memula preggy mmg lgsg tkde simptom mcm org lain... Cume skrg ni sakit pinggang je... Muntah2 ke tkde...

5y trước

Sy da 25w da... Lg tmbh2 risau😅 sis da scan ke?

Sy pun alhamdulillah xde alahan sis..cuma pening tu biasa...perut masuk angin... Tu je...perut pun xberapa buncit... Biasa je..smpai xperasan sy pregnant..hehe...tp bila scan baby sihat2 je...

5y trước

Harap2 sy mcm tu jg sis Aamiin

Lain org lain pbawakan.. Hormon org xsama.. Tp kalau xalah lg seronok rasanya, huhh.. Mcm2 kerja boleh buat.. Sy dlu asyk dok ats katil ja, sbb alah teruk first pregnant

sama sy sis masa sy preg ank first..4 bulan baru tau pregnant sbb xde langsung alahan smua tu😅 smpai nk besalin bru rasa sakit2 pinggang

Awal lg tu sis...mugkin badan sis jenis ok kot.. Tak semua sama.. Yg penting betul2 jaga pemakanan during your pregnancy journey 😇

5y trước

Hehe tq sis

Sma mcm sya. Takda morning sickness dari 5 mggu smpai skrg 9 bulann. Bby bump pun ada masa masuk 5 bulann. Sbar ye. Tak smua sma 🤨

5y trước

Tq sis

Same mcm saya yakin tak yakin je tp dh masuk 3bulan tengok baby dh makin besar baru yakin hehehehe yg penting baby sihat dh cukup dh

5y trước

Tulah sya jdi mcm xyakin Yg 8 minggu nampak perut Sya 10 minggu xada nmpak apa2.. Mcm perut normal.. ke baby sy xberkembang di dlm.. aduiii xsbar nak tunggu 17 hb dec nak check up lg

Normal je..masih kecik lg..tggu bila dah 20w nnti baru nmpk perut...ikut badan org Tu jgk.. untung tu xde alahan..😂..