tanda bersalin

Hi moms. Sy sekarang preggy 38w 3d dan dua kali sudah warded sebab baby kurang aktif gerakan. Saya memang ada rasa sakit belakang, pinggang dan bawah perut tapi x consider as contractions. Itu cuma tightening. Sy preg anak kedua dan sekarang memang ada bukaan 2cm, tapi jarak kepala baby ke cervicks masih jauh. Setakat ini, tidak ada lendir darah ataupun pecah ketuban. Soalan sy, adakah ini masih false labour atau tanda akan bersalin dalam masa terdekat?

1 Trả lời

Saya dulu xda tanda darah +air ketumban pecah sis.. ketumban dokter pecahkan masa bukaan dh 6cm..just contraction jer makin kerap..kalau sis rsa ada contraction mungkin bole ke hospital..2cm tu rsa xlma lg tu.. sya dulu contraction kerap tp tanda darah + ketumban xda tp sya ke hospital gak..cek2 dh buka 3cm..check CTG pn dokter ckp mmg tanda2 dh nak bsalin.. gudluck sis..

5y trước

Tq siss💪