Tanda Bersalin

Pengalaman sy bersalin anak 1st, pecah air ketuban.. Pukul 1 am, terus pergi hospital, check bukaan baru 2cm.. Takde rasa sakit langsung sampai la pukul 6 am, contractions dah start, baru rasa sakit.. Selain pecah ketuban, ada lg kan tanda lain klu nak bersalin? Ada org kata, klu kluar darah dulu, sakit.. Tak mcm pecah ketuban.. Boleh share pengalaman mommies keluar tanda apa dulu masa nak bersalin? ? #secondpregnancy #9weeks

2 Các câu trả lời

Sy ank sulong pecah air ketuban.. Pecah air dlm pkol 1ptg cmtu, tp xsakit jgk.. G hos.. Ank sulong mmg xreti lgsg.. Smpi hos,dlm kol 2ptg cmtu.. xde rse sakit lgsg.. Xtau bpe2 cm dh buke ke xbuke ke.. Mmg xtau lgsg.. Adoii... Doktr msukkn dlm lr yg berisiko..sy pon xtau sbb ape.. Mgkin doktr msukkn ubt nk suh sakit kot.. Dlm kol 5 skit, pkol 6.14ptg lahirla ank sulong... Hehehe... Tp mse tu, mmg zero.. Xtau lgsg.. Knp kne msuk lr berisiko.. Kikiki... Lps tu kne thn wad dlm 2hri.. Tp slme branak, ank sulong sy xrse skli sgt peritnye.. Yg peritnye, mse jahit je... Yg lain, alhamdulillah...

5y trước

Sama la sis. Doktor asyik pantau je, tanya air masih ada keluar tak.. Sbb risau air dah kering tp bukaan tak cukup lagi.. Sy bukaan 5cm, dah keluar baby.. Alhamdulillah takde apa2 komplikasi 😊

Sy tak pernah pecah air ketuban sendiri, selalunya keluar lendir dgn darah. Doktor akan pecah kan air ketuban utk percepatkan proses kelahiran. Sakit mmg sakit sis. Sakit nak beranak. 😅

5y trước

Seramnya dengarrr😭😭😭😭