bayi 12 bulan

hi moms.. nak tnya anak sy bru je msuk 1 tahun dan masa nak dkt2 setahun da tu dia mcm da kerap tilak nasi yg sllu sy bagi dri dlu smpai skrg sma ke sbb bosan? sy ada juga bgi ayam mcm tu tp dia lebih suka ayam dari nasi tu dia msi lembik sy buat tp da bkn mcm bbur tekstur kasar pn msi sma.. and now tba2 da tknk dia buang kdg suap taknak buka mlut kcuali ayam.. sbb apa ya? dan ad tips x utk bayi mcmni?

7 Các câu trả lời

dah boleh start bg anak mkn nasi biasa kita mkn tu,sy dlu buat rice ball,sbb anak dah ada gigi blh kunyah dah,blh rebus brokoli jg,blh buat fries kentang jg,ank setahun dlu tolak jg mkn nasi yg bubur n lmbut tu tp bila kita mkn dia nk pula nasi,,biar ank mkn sndri try tengok mknan apa yg dia suka,

Pelbagaikan menu dan tekstur makanan. Try and error sampai jumpa. Ada bagi anak makan sendiri tak? Cuba check gusi anak juga.

cuba masak menu mee pula..bihun sup ke..macaroni sup ke..cheese ke...takot anak bosan kalau nasi je ..

cuba bg spageti ke, mee or bihun ke. dh try bg finger food ?

12 bln da bley mkn nsi butir mcm kte dah.. try bg yg tu..

try nasi butir plk