bayi 5 bulan nak cuba makan

ada tak ibu2 yg lain kt sni mcm sy juga? or mybe sy silap? sb bayi 5 bulan+ sy sllu tgk sy mkn or siapa2 mkn dia pn nmpk mulut ikut mngunyah😂 dan setiap kali sy makan dia mcm nak tngkap nak kunyah . kdg epal sy mkn sy cuba lap je sikit guna epal kt mlut dia nmpk dia mcm mmg nak.. ada bca juga , ade gk baby dia mcm tu.. tp sy blm bg makan sb mmg nak juga ikut nasihat 6 bulan tu bru bgi..😅 tp curious gak ada x ibu2 da bg bayi dia makan 5 bulan?

12 Các câu trả lời

Baby mmg mcmtu..dh susu pon mcm lapar je lg bila tengok kita mkn..beria2 nengok kita mkn,tp dalaman perut dia xmatang lg utk terima makanan.tkut xdpt dproses dgn betul nanti dtg masalah pulak kt dia..sembelit lah cirit lah kan..anak sy dlu pon gitu tp ckup 6 bulan baru boleh mkn..tp bila dah setahun lebih dh pandai jalan,xmau pulak nk mkn😂..kena paksa,lambat mgunyah nya..

10mo trước

hahahahha biasa lakn.. nak membesar 🫢

baby baru lahir pun letak epal kat mulut dia dia sedut hisap tp tak disuap pun kan epal tu. sabar la sikit, sayang anak kan ibu🤗🤗 tunggu umur anak 180hari pastu nk bg apa pun sila lah. baby perlukan susu bkn mknn. nti dh 1tahun tak perlukan susu mana dh, kena fokus mkn plk.. kang baby nk makaaaan je taknak susu ibu plk pening stress

10mo trước

yalaa tula mksd sy biarla tu org share pengalaman 2 bulan ke 3 ke brpa ke biar je yg pnting sy x ikut itu mksd sy tp bukan semua ibu kat sni bgi baby 2 bulan makan kalau zaman dlu sy pcya skrg pun mungkin paling awal 4-5 klu ada pn lantak la tiada jga dlm ni kata 2 bulan so oky la kn? . mmg sis x ckp tpi sy pn sja bgtau yg sy xkn bgi.. 😄elok sja smua comment mcmtu biar shaja. thnks siss thnks sgtt dahhh jawab yahhh kemarin 😃😅🙏🏻🙏🏻🙏🏻

untuk pngetahuan smua sy just nak bca pngalaman ibu2 ye bukan sy nak langgar je peraturan d ttapkn utk bby makan msuk 6 bulan .. sy suka baca2 tgk ibu2 kat sni share crta mcm mna bby dia . and ada juga ka bgi pdhl mmg ikut 6 bulan bru boleh.. org lain berbeza2 kan. jgn slh sngka😅😂 boleh sabar juga kan dah x lama tu 😂

normal tu sis. maksudnya dia dah start ready nak makan. tak semestinya kena tunggu 6 bulan, once anak sis dah penuhi semua kriteria sedia nak makan solid, sis dah boleh start bagi sikit2.

10mo trước

ni kan kriteria2 dia? tp kan kenapa ada yg 6bulan bg makan sandar sbb anak xleh duduk pun dh mula beri makan

ye sama laa. saya makan sushi smbil riba ank setiap kali suap ke dalam mulut ank saya trnganga mulut smbil tgok sushi tu pergi ke mana.. sy gelak jelah . ckup 6 bulan baru sy bg mkn.

10mo trước

hahahahah kan stiap kali makan mcm tu baby cap2 mlut 🤣sian tp x lma juga

Normal sis. Anak 1st sy 6 bulan sy bagi makan. Anak 2nd sy bagi dah 5 bulan lebih. Tapi sehari tu sekali je la. Tu pun bagi rasa je. Tapi better 6 bulan biasanya 😁

10mo trước

i see 🤭

normal. baby mmg akan tengok apa yg kita makan ada dlm milestones baby. baby nak masok 6bulan awak. xlama pon. sabar k. sayangi anak awak ye🥰

10mo trước

yes i know hehe mmg x bgi juga. just nk tny ada juga tk ibu2 prna mngalami just nk tau pngalaman2 ibu kt sni 😃

normal sis.. anak sye 4 bln stengah da excited tgk org mkn.. mlut dia mengunyap skali.. xpe tggu je 6 bln bru suap.. x lme dah tu..

10mo trước

yess mom 🫢 tq

Sy bagi baby rasa grape & watermelon masa dia 4 bulan. 5 bulan dh start makan sikit. Paeds kata boleh makan once leher dh kuat

10mo trước

i see hehe.. lain baby lain jugak perubahan kan 😊

normal, baby mmg gitu, sume menarik nak masuk mulut. nk bg makan 6 bulan dan keatas