Rutin makan bayi 8 bulan

Bayi saya baru masuk 8bulan. tpi dia masih makan bubur nasi sehari sekali je. Kuantiti masak (2kuib beras sumo, 2 kuib ayam frozen/ikan frozen, dan 1/2 kuib sayur macam carrot, sawi, brocoli). Tiada snek sampingan. Bgi snek mcm buah tu semua jrg sgt sbb anak tknk mkn. Makan bbur tu pun kdg tkhbis. Ok tk ya ?

3 Các câu trả lời

anak sy bg mkn 3 kali sehari. snek kdg2 sy bagi, belah ptg. bagi mkn buah. sbb klu pagi, dlm pukul 10/11am anak tdr balik. sy buat cm ni start umur anak 6 bulan lagi. anak x mkn byk tapi sy buat je 3 kali sehari. skrg nak masuk umur 8 bulan.

Anak sy sehari 3kali bubur 2snack 7month, sehari sekali tu sikit sgt tu😭

Berat& tinggi dia naik cantik tak?

3mo trước

dia dah 8 bulan tu boleh je tambah kekerapan makan. sikit2 takpe, asalkan banyak Kali. buah tu Cuba bagi buah manis2 mcm Pisang ke