Bayi menolak minum susu

Hi moms, baby saya dah masuk 10 bulan, dah start makan, saya pelbagaikan menu setiap hari & baby tiada masalah untuk makan. Masalah saya sekarang ni baby xnak minum susu...bila bagi je baby akan tolak. Dah masuk seminggu macam tu bayi tak nak susu..saya ada perasan yang gigi bahagian atas tumbuh tapi saya risau sebab baby langsung tak nak minum susu. Ada yang sama macam saya?

1 Trả lời

Hi mommy. Mungkin fasa teething. Cuba mommy bagi teether kalau dah rasa gigi nak tumbuh. Mommy boleh bagi susu gap kan selepas beberapa jam anak makan atau nak tidur. Kalau anak saya okay je minum, kalau umur macam tu memang ada masa kurang minum tapi at least 2 kali menyusu okay dah sebab dah start makan. Pastikan juga lidah anak dibersihkan juga ya kadang ada kerak susu pun menyebabkan anak jadi taknak minum susu

2y trước

Oo mungkin juga mommy. Sama²