Baby 10 bulan

Salam semua, nak minta pendapatla kan, baby saya dah 10 bulan, tapi makan macam nak taknak je, susu dia minum elok, tang makan tu macam nak taknak, lepas tu saya perasan gigi ke-5 dia nak tumbuh, macam gigi taring. Adakah punca tumbuh gigi baby macam taknak makan ? Boleh share tak ? #bantujawab #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

anak sy kurang makan pastu nk tumbuh gigi back to back, pastu ada time tk sihat walaupun jarang, berat dr hampir tengah graf putih masuk 6m makin turun 1y masuk kuning, masuk merah 2x now 2y masih kuning.. usahakan mkn mommy.. sikit2 asalkan kerap. happy2kan time mkn, blh adjust texture mknn, suhu mknn etc

boleh jadi, sebab gusi dia tak selesa. kalau bagi makanan2 sejuk mahu tak dia? buah2 ke yoghurt sejuk ke? ataupun bagi dia teether sejuk dulu bagi gusi dia kebas, baru bagi makan macam biasa.

1mo trước

Boleh je awak bg sejuk sejuk kt dia hehe tkde mslh pun