Bubur Frozen

Hi mommyy..nk tnye klu kita buat bubur mlm nie utk standby 2-3 hari mcm tu,leh frozen kan ke??#pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

Boleh je cumanya dlm freezer (bukan compartment tepi peti freezer tu) makanan boleh tahan 3 bulan je. Sy pn buat mcm tu (sbb sy bekerja, pg2 sempat buat breakfast je n sediakan mknan / beg utk anta ke rumah penjaga). Bekukan makanan. Asingkan siap2 dlm bekas / guna bekas air batu puan boleh. Sy guna ziplock susu bf (ada lebih), mudah sikit. Nk makam, amik yg perlu je. Ltk dlm chiller (tahan utk 4 jam shj), then keluarkan panaskan bg mkn.

try la dulu penerimaan baby, anak saya tak suka kalau frozen, fresh made baru makan.. btw kalau nasi bila frozen dia jd spongy gitu, saya pun kurang gemar rasa dia. baik buat beras frozen, nak masak nti kejap je bbrp min je. anak masa awal 6m makan gitu je tak payah blend dh pn. kalau tanya bab khasiat mmg frozen kurang khasiat la

Sy xsuka frozen bubur. sbb jd xsedap dan bby sy xsuka. klu nk sng buat bubur, buat stock beras frozen dlm kiub. so bila nk masak just ambil brp kiub then letak ats dapur..xlama pun jd bubur. klu nk tmbh protein, buat cara sama..potong ayam kecil2 letak dlm bekas kiub then frozen kan.

1y trước

boleh je. xperlu beli asing awak. sy guna yg sedia ada je. hee. kalau blender pon awak nk guna sedia ada punya pon xde mslh. cuma nya pastikn xde bau cili or belacan je. hee

haii mommy Natasha..kalau boleh bubur yg telah di masak jngn di frozen kan first khasiat bubur akan hilang,mknan yg di masak bila di frozen akan mengandungi bakteria .melainkan puri..contoh carrot di stim &di blend kemudian di frozen kan dngn menggunakan bekas kiub.

Takda masalahpun boleh je nak2 ibu yg bizi tak sempatkan. Sypn buat gitu tp 3-4 hari buat baru takdela simpan lama. Puri sayur letak asing nti nk panas baru campur

1y trước

ok baik sis..trima ksh yee

boleh.. msk bubur mcm biasa lps tu blend.. lps tu letak dlm bekas frozen/kiub ais btutup.. anak sye memg sye buat mcm tu.. puree syur pn frozen.. hbes dye mkn...

1y trước

nnti sya nk try..trima ksh yee

Boleh sis. Takda masalah pun. Pastikan peti tu okay lah.

boleh