Naikkan berat badan

Hi mommys, nk tnya sy pregnant ank first dah 19 weeks, ada cara tk nak naikkan berat badan sebb sy underweight, sy mkn banyk pun badan sy susah nk naik, nurse dah tegur berat sy makin kurang. Boleh bagi pendapat atau pengalaman mommys2? Tq ☺️ #bantusharing #firstbaby #firstmom

4 Các câu trả lời

Makan lebih protein, kekacang, susu/yogurt dan buah. Kena kerap makan tapi dalam kuantiti sikit. Asalkan berat baby naik, InshaAllah should be fine. Saya dah 3rd trimester ni baru bmi normal tapi tu pun borderline sbb jenis susah naik berat jgk.

2y trước

Hehe yela tuu. Lebihkan je makan. Ada tanya doktor gak, dia ckp normal je kalau jenis susah naik. Janji berat baby naik normally

sy jenis yg mudah naik berat badan.. tp bila pregnant berat tk naik².. makin turun ada laa sampai nurse tegur.. nak naik 500g pun susah 😂

2y trước

itu lah saya nak naik 500g pun payah juga ni, setiap minggu timbang 😂

Saya makan daging, ikan, cheese dgn minum susu tak kisah susu apa🥰 try la sis👍🏻

2y trước

Saya cheese tu nanti saya try, tak try yg tu lagi, susu memang minum juga hari2, tq ☺️

minum susu lembu.sy pun sama kurang berat badan.sy hari² minum susu lembu kak

2y trước

Ok tq, nanti sy try minum susu lembu tu sebab skrg sy tengah minum susu yg untuk pregnancy tu, mcm takde lah dia naikkan berat badan sy.