Tambah berat badan

Hai. Ada sape² bleh share x, cara untuk tambah berat badan ketika pregnant ni. Susah betul nk naik. nurse dh bebel sbb sy underweight🥺#15weeks #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

3 Các câu trả lời

Hi sis saya pun awal pregnant underweight. Cuma rezeki saya tiada alahan sepanjang pregnant jadi ini tips saya untuk tambah berat. Harap bermanfaat ya. 1. Jangan skip breakfast, lunch, dinner. In between waktu makan tu kena ada kudapan macam biskut dan roti. 2. Banyakkan minum air. Banyakkan makan buah yang tinggi kandungan air macam tembikai. 3. Makan benda berlemak macam avocado, telur dan labu. Lebihkan protein daging/ayam dan sayur dalam pinggan. 4. Jangan skip acid folic setiap hari. 5. Senaman ringan ikut kemampuan/ banyak berjalan. Sebab orang underweight bila berat tambah badan jadi tak selesa seiring dengan pembesaran baby.

cuba mkn telur 2 biji setiap hari atau selang 1 hari. buatlah menu apa apa, asalkan bukan telur mentah atau separuh masak.

sy aritu 4 bln xnaik2..mmg underweight..lps tu sy mnum susu anmum..alhamdulillah naik.klau awk xde gdm blh mnum