Clubfoot bayi 3 bulan

hi mommys , nak tanya anak sye kene clubfoot , possible tak kalau kita hanya urut dia sahaja tanpa pergi ke hta , sebab mak sye kata boleh urut sambil selawat dekat kaki anak , sye sebenarnya buntu , boleh tak sesiapa bagitahu cara untuk fix benda ni😭

2 Các câu trả lời

dah 3 bulan baru perasan ke? clubfoot kena cepat kalau nak rawat. kalau lambat, nanti tulang dia dah makin keras, dia dah tak boleh nak betulkan semula. kalau nak urut, bukan main urut sesuka hati je. kena yg betul2 pakar yg urut. tanya pada tukang urut tu nanti berapa dah kes clubfoot dia berjaya rawat dengan urutan sahaja?

Ank sy pon clubfoot..urut pon digalakkn, klau nk cpt oky..kena pkai kasut khas yg hospitl bgi tu..sy tiap bln ada appoinmt dgn pakar sbb msih xoky lgi kaki