Urut badan untuk prngt 13 week

Hai semua.. Saye nk tnye, sye baru 13 week.. boleh kew urut badan, tpi sye urut dgn bidan..

2 Các câu trả lời

bidan tukang sambut baby je sis. bidan xpenah mengurut. bidan ada certificate.bidan bertugas dlm LR . yg mengurut tu digelar tukang urut. tak sama mcm zaman dulu dh, dulu memang betul gelaran bidan sbb mmg depa sambut baby sambil buat service mengurut jugak. zaman sekarang tukang urut hanya boleh urut saja, xbleh sambut baby. betulkan yg salah, biasakan yg betul. ✌️ tak digalakkan mengurut semasa pregnant kecuali part tertentu mcm kaki or tgn

2y trước

Bhgian abdomen dan Kaki bahaya mengurut waktu pregnant sis.. kaki ada saluran yg melibatkan perut..

Tujuan berurut? Klu blh elak urut kwsn abdomen, pinggang & peranakan.

2y trước

haritu sye tak tahu sye prgnt , sye pon urut dengan org tukang urut sampai sakit² tangan kki Sye die rentap, lepastu selepas seminggu tu Sye chek positif mengandung , sye tkot jgk org ckp tk bole urut mse mengandung, sye pon panik Smpai skrg , semoga baby takde ape² , sekarang alhamdulillah sye dah 13 minggu , nk urut blkg tapi sye was² lagi