Tips cepatkan bersalin

Hi mommy2..nk tanye ade pape tips utk cptkan bersalin tak? Sbb skg sy da 38w5d.. kalau boleh taknak smpai due atau overdue sbb takot baby besar sgt plus sy da start amek cuti maternity huhu..

1 Trả lời

Boleh dah cuba naik turun tangga, senaman biasa. Tapi kalau dah takdir bersalin sampai due, tak leh kata apa juga. 😅 Saya overdue, takde pun anak besar. Cantik je berat dia, 3kg. Ada yang overdue 2.9kg. Yang berat anak tu, masa scan doktor mesti ada bagitahu dah. Kalau baby high risk (berat berlebihan), doktor akan inform.