Induce

Salam all.. nak tanye.. ape tips utk cptkan baby utk turun ke pelvis n bukakkan jalan? Sbb now da nak masuk 40weeks.. tp baby tak masuk jalan n takde tande2 nak bersalin.. weekend ni klau takde tande jugak, doc akan suruh induce.. kalau blh nak elakkan kena induce.. pls help me ?

9 Các câu trả lời

Kita sama sis... Dh nk masuk 40 weeks still tk bersalin lgi.... Ahadni saya dh kena serah diri... Isnin kena induce. Tpi sbb saya gdm so tk blh lebih due.... Baby selalu ja aktif kt dlm... Masa scan ritupon doc ckp kepala baby dh masuk jln... Tpi tulh still tk mo kuar jgk lgi... Tpi pinggang tu sakit2 dh.... So bertabah jelah utk di induce.... Kdg badan kita tk sama dgn org lain... Mcm2 tips ada... Tpi bila kita buat still sama gak kan... So bykkn doa jelh sis... Ape2pon cara yg penting kita dgn baby selamat.... Sakit tu mmg sakit... Nk tk nk kena hadap jgk demi babykn...

Sama la ade gdm mggu ni dah 39w..selasa ni dah kena check in, rabu induce..hopefully lps induce cepat je jln bkk..bnyk jer org cerita induce tu sakit sgt2 tp bersalin mane x sakit kan..positove je ni sbb xsabar nk jumpe baby 1st born lg tu💪💪

4y trước

Sama la sis.. sy due 11.02 ni, kalau xbsalin gak kena serah diri la .. sy pun gdm heheh.. harap2 bby kluar sblm due la

Harap dipermudahkan LA sis... Sya hri tu pun kne induce sbb sya ada gdm n kndungan dh 40 weeks... Syukur la baby dh 3 minggu skrg... Tpi sakit Kat LB tu msih teringat2 lgi.. Nak x nak sis kene hadap jgk Demi baby

induce tkdela sakit mana sis .. pengalaman saya jalan tk buka2 sakit dia lebih kurang mcm sakit bersalin biasa juga cuma 2kali ganda jela

Saya dulu mcm ni la. 41weeks dh . Hri yg kene serah diri tu terus rasa sakit. Tapi ctg baby tak cntik terpaksa csear.

Sis kena banyakkan berjalan.. Naik turun tangga.. InsyaAllah senang.. Moga dipermudahkan..

Sis kena banyakkan berjalan. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti ye sis. Aamiin 🤲🏻

4y trước

Aamiin.. terima kasihh.. doakan sy ye

Saya dulu pun mcm ni,,doc galakkan bnyakkan mencangkung atau merangkak..

banyakkan berjalan ,jalan itik, ketuk ketampi, kerap bersama suami