Kongsi pengalaman

Hi mommy2 yg budiman... Sy nak share cerita. Tarikh sepatutnye sy period adalah 20/8. Tetapi pd tarikh tu sy dapati ada spotting di panties then 21/8 xde bersambung pula 23-24/8 spotting on/off coklat terang yg keluar sikit2 je. 25/8 mula keluar darah dark choc blh kata bnyk la jgk tp x penuh pad, then malam xde. So darah dark choc ni berulang hingga 27/8 hanya disiang hari. Last sy check upt 24/8 -ve. Ada x mommy2 pnh alami? First time terjadi pd sy sbb sebelum ni period normal je dgn red or dark red blood.

2 Các câu trả lời

Spotting2 tu dikira sebagai period dah. Sebab darah/spotting keluar tak kisah la sikit ke banyak, lebih 24 jam tu dah di kira period. Memang bukan pregnant. Nak kata normal pun tak boleh sebab memang tak normal. Tapi ni biasa sebab hormon. Mungkin sis baru kawen, atau stress, atau apa saja perubahan yang berlaku pada sis sekarang menyebabkan hormon sis terganggu. Kalau sis risau, boleh je consult dengan o&g. Biasa dr akan buat ultrasound untuk tengok ada apa2 masalah ke kat rahim dan ovary. And dr akan bagi ubat betulkan hormon jika perlu.

1y trước

Phm... Tq sis🌹

Pernah. Doctor kata hormon issue

1y trước

Ok sy x keseorangan hihi... tq sis