Baby tolok susu

Mommy² tahu x kenapa baby xnak nyusu waktu dio x tido.tapi bila dio tido kite bagi susu dio minum Smpai hbs.kalau xtido mmg dio tolok susu bila masuk dlm mulut dio. Kadang² nagis pown ada xnak minum susu. Baby baru 3 bulan. Baru terjadi dalam 3minggu niy je.

5 Các câu trả lời

ada ulser ke dlm mulut bby? klo takde, sy rasa mcm growth spurt (fasa beralih bulan). tapi tu la ank sis tolak susu. mcm ank sy demand susu dia meningkat & mudah cranky. ank sy 3 bulan lebih. tak tahu juga intake susu yg sis bagi time bby tido banyak dari biasa ke camne. https://my.theasianparent.com/tanda-growth-spurt-bayi

2y trước

mcm tengah fasa beralih bulan tu. klo sy, as long as bby minum susu, bila kita main dengan dia pon ada respon gelak2, aktif. kencing berak pon ok. sepatutnya tak ada apa2 la tu. cuma perangai bby je berubah dari biasa. tapi klo sis risau, next checkup bby sis boleh inform nurse ok.

Dulu anak saya macam ni. Asyik tolak susu taknak minum, sampaikan saya kena paksa dia takut dia dehydrated. Berat pun naik sikit je sebab kurang susu. Last2 saya tukar susu now dia dah okay minum

2y trước

oooo ok sis,terima kasih sudi jwb🤗

Kalau rasa baby xcukup khasiat, elok bawak jumpa doktor.

Baby sihat tak? Mungkin nursing strike

2y trước

Dalam sehari berapa kali baby minum untuk 3 minggu ni? Mungkin awak boleh cuba untuk pujuk baby minum. Pastikan baby dalam keadaan selesa. Awak pun dalam keadaan tenang baru sua susu ke baby. Kalau tak jalan juga bawa ke klinik ya takut baby dehydrated.

Baby minum fm ka bf