pap smaer

Hai Assalamualaikum. Nk tnya momy² nie.. Pap smear ni sakit ke, lama ke dio buat. .6hb ni ke buat tapi rasa tkt.. Mommy yg pernah kena, sakit tk. Lma tk dio buat.

1 Trả lời

tak sakit . just rilek jgn dup dap dup dap . ikut je apa misi or dokter tu ckp . jgn angkat punggung. rilek . time dorang nk masukkn mucung itik tu tarik nafas dalam dalam . lagipun benda tu bukan kesat . dorang akan salut dgn gel bagi tak kesat . so klau puan dlm keadaan rilek dan rela. bnda tu akn masuk dgn mudah. . . nak kata lama atau tak tu bergantung la .dorang buat tu sbb nak check keputihan dan nak ambik sample je kot rasanya . tak silap sayala. lepas padatu if tadak masalah apa apa , settle👍