Botol susu size kecil

Hello mommy2. Nak mintak pendapat. Biasanya botol susu size kecik mcmni, baby mommy semua guna sampai berapa bulan ye? Just untuk survey sahaja. Tq!

Botol susu size kecil
10 Các câu trả lời

kalau mcm sy, masa anak 1st sy mmg kerap tukar mengikut usia anak. sebab demand baby sy meningkat. 2nd baby sy xtukar botol sampai sekarang usia dah 11bulan. sebab dia minum 4@5oz je per sesi. maintain dari dlm pantang. size puting pon sy tak tukar. sebab xnak baby nipple confuse

6mo trước

so mommy just pakai puting size SS je ke? tak perlu upgrade puting size M ye?

Anak sy dah nak masuk 10bln dan saya masih pakai botol saiz newborn sbb mmg itu demand dia. Kawan sebaya dia yg lewat beberapa bulan pun semua dah pakai saiz besar, maklum la anak sy halus aje kalau nk dibandingkan dgn kawan dia yg sado 😂

1y9m still mostly minum 5oz je. ni pun dh nk wean susu sy mmg bg 5oz je. kalu tak cukup dia mintak lg..🤭 sy buat gitu lg 1 sbb bila buat dgn botol besar 7-8oz tak habis. membazir je. so biarlah bancuh 2 kali asalkan habis. 😁

anak sy umur setahun pun masih minum susu 5oz/150ml. masa newborn sampai 6 bulan cam tu minum 2-4oz.

6mo trước

ye sy tukar puting ikut umur. lagipun puting setiap 3 bulan kena tukar.

4 oz utk ank sy smpai 3 bulan lps tu tukar ke 9oz. Demand ank sy 6 bulan pun dh 7oz.

Kalau anak saya masih lagi guna botol (4oz) sebab demand anak 3oz. Umur 1y++

6mo trước

Woah sama , ingatkan anak saya jer minum sikit...

sya sdh guna 3 bulan sis , tempoh botol ni 1 tahun

Anak sy 4 bulan pakai botol pigeon 160ml lagi

anak sy 1y pakai je lg botol 2oz

3 bln..