Baby 6 bulan

hi mommy sy sekedar nak meluah, sy sbnrnya risauu dgn prkembangan anak sy. esok ank sya dh masuk 6 bulan. tapi dia takde tunjukkn lagi ciri2 yg dia nak meniarap. dia asyikk baring terlentang je. sy hairan sedang kan baby lain dah mula meniarap sndiri. normal ke ?

1 Trả lời

Puan & suami kerap latih baby buat tummy time? Meniarap bersama anak dan buat mcm askar gerak tu. Banyak cara nak latih meniarap.. Letak mainan yg buat dia berpusing dll. Jika dah buat latihan yu dgn banyak dan anak masih tak meniarap, jumpa doktor ya

10mo trước

biasanya kalau umur macam tu akan cuba gapai barang depan dia.. sy rasa better puan bawak ke doktor utk nasihat lebih lanjut..