8 weeks dh nampak baby ke?

hi mommy semua.. td bru lepas scan, doktor ckp tak nampak.. kantung ade tp kecik sgt.. smpai berkali kali dia cari untuk jumpa.. kalau ikot tarikh period tu dh 8 minggu kandungan.. tp tgk drpd sac tu doktor ckp sy salah kira.. tp sy mmg betul2 tnda dlm period tracker sy ? help me ? normal ke kalau 8 minggu nampak sac jee? pastu kecik sgt yg hampir kpd tak nampak... sy takot ??

25 Các câu trả lời

Awak try cari klinik yg scan dr bawah..macam saya 5w5d alhamdulillah mmg jelas nampak kantung n dengar degup jantung dia..mase scan dr atas nampak tp dr xpuas hati sb sy jarak dh 7tahun jd dia suggest scan dr bawah utk tgk rahim lg clear kalau ad apa2 prob mcm cyst ke..jgn risau xsakit..

Sy ari tu 8weeks bila scan 7 weeks.. Memang kecik lg npk heartbeat dah .. Alhamdulillah. Dokter ckp dgn sis ada npk heartbeat tak? Kalau dah npk sis tak yah risau.. Doa yg baik2 ye sis..

Mmg kecik kalau 8 minggu sis, yg penting ada bentuk dah... Pastu baru ada degupan jantung..... Akak ari tu 9minggu dah ada bentuk dan degupan jantung... ☺️☺️

Saya dulu scan 8w pun nmpk kantung je, risau juga...tp doktor tu ckp 10w keatas boleh nmpk janin ngan heartbeat...nnti scan lg time 10w ya sis...jgn risau k..

Saya pun lambat sis aritu. Positif je. Ikut appointment yang doktor bagi. Jg keshtn. Jgn angkt berat2 sgt. Early pregnancy. Positif taw. 😘

normal tu, pgalaman sy doctor suruh scan masa kandungan 9mggu sebab kdg2 kandungan 7 ke 8 mggu macam tu mmg tak nampak..

Normal dear,kdg ada org lg awal boleh detect dh kdg 10w+ baru nmpk...in shaa Allah,doa yg baik² jer untuk baby and dear🥰

5y trước

yekee.. alhamdulillah kalau camtu.. lega hati dengar.. takot gak kalau sbb baby ni xnak mnjadi ke ape tu yg kecik tu.. 😅 kalau cmtu lg 2 weeks nk try pegi scan lah..

Sya sis hrtu kena scan 8 nmpk tp msh kecik sgt... N dia lbh kpda nmpk kantung sja.. Normal juga kali begitu tue

normal .. kalau tak ada keluar darah... kandungan ok .. mungkin dia lewat sikit.. nanti repeat lgi 2minggu scan

5y trước

mmg setakat ni takde langsung kuar darah.. alhamdulillah.. lega dengar..

Biasanya 8w dh nmpk baby walaupun kecil dgn kelip2 jantungnya sekali. Itu pengalaman saya la sis