Scan nampak kantung je

Hai ibu2 , sy period xteratur , ikut tarikh last period 9w2d... Tp doktor scan kantung je nmpk dan kecik sgt, xblh ukur edd lg doktor ckp . Adakah ini normal..?

3 Các câu trả lời

hi sy last period 19/4/24 (irregular period). tp sy scan 8/6/24 haritu baby baru 6w2d (kalo ikut period patut 10w4d). so doc suggest sy repeat scan lg 2 minggu. tp selepas 3 minggu iaitu 2/7/24 baru sy pi dan usia baby 8w5d (sepatutnya dah 9w5d dari last sy scan 8/6/24). jadi sis jgn sedih ya kalau irregular period mmg normal x bole ikut kiraan period. akan ikut ukuran size kantung. 🥰

3mo trước

tp baby kita ok je kan walaupn size baby dgn kiraan period ad beza 1 week?

Normal awak. Saya irregular period. Saya pun 2 minggu lepas kantung pun tak nampak. Ni tadi saya pergi scan lagi, dah nampak kantung dan baby nampak kecik lagi (5w6d). Beza lambat 2 minggu dengan org yang period mormal. Semoga baik baik je untuk awak. Jangan risau ok

3mo trước

Hi awak, dr scan dari atas atau TVS ya. Tqq

Normal untuk irregular period. Tak boleh ikut LMP. Kena ikut scan