Waktu subur

Hi mommy semua, siapa ada pengalaman bila test opk dan waktu subur hanya 1 hari sahaja iaitu hari ke 14? Saya cek dalam pukul 2pm macam tu, lepastu saya bersama suami waktu malam, cek semula keesokkan harinya dah jadi nagative, ada kemungkinan untuk lekat ke kalau macam tu 😥? #ingintahu #pleasehelp

Waktu subur
2 Các câu trả lời

Saya x pernah test opk secara konsisten. Sebab busy dgn kerja, Jadi saya rasa, awk perlu bersama sblm keluar tanda subur yg terang dan lakukan selama 3 kali seminggu Sebab sperm dpt bertahan dlm rahim selama 4 hari x silap. Klu awk ada problem irregular period saya suggest utk awk guna produk ini https://instagram.com/kaksitibidan?igshid=YmMyMTA2M2Y= boleh juga guna utk tingkatkn kesuburan. Tapi kena konsisten paling kurang 3 bulan. Yg kedua utk menghangatkan lagi asmara boleh guna produk ini https://instagram.com/wooman.co?igshid=YmMyMTA2M2Y= Lagi byk bersama lagi tinggi chances. Tapi awk jgn terlampau stress ya, enjoy the moment mcm mula2 berkahwin 🤗 Saya amalkan produk pertama sbb nk dptkn period yg tepat jadi dpt tahu tempoh kesuburan dgn tepat. Alhamdulillah selepas guna cycle saya tepat selama 25 hari. Lagi lama cycle awk, lagi susah nk tentukan bila hari subur dan bila telur matang. After this awk dh x perlu guna opk 😊

2y trước

Thank you for sharing 😊

bagi yg period tak tetap ni, boleh bersama husband selang 3 hari, sperm hidup at least 72jam. selain kaedah OPK,boleh cuba kaedah BBT. tapi kaedah ni agak susah sikit sebab kena konsistan setiap hari ambik suhu badan awal pagi tapi lebih berkesan utk jumpa hari subur dgn tepat..

2y trước

Baik, thank you sharing 👌🏻