- OPK -

nak tanya, bila waktu sesuai nak cek test kesuburan (opk) ye ?

2 Các câu trả lời

Lepas period dh boleh buat opk. Waktu petang lebih baik sis. Dlm lepas asar mcm tu. Buat tiap lepas asar. Lekat dlm jadual supaya boleh nampak perbezaan. Kalau naik dabel dua sama terang, subur. Sis boleh kerap & stop sementara utk tunggu persenyawaan. esoknya naik tak sama terang dikira dpo 1.

5y trước

Day past ovulation. Lepas hari subur sis.

Selalunya org test setiap hari lepas period. Sampai jumpa double line yg paling terang.

5y trước

Ada org buat 2x. Waktu yg sama 9pg 9mlm mcm tu. Utk confirmkan je. Kadang2 waswas kalau check 1x sehari. Kalau boleh setiap hari check waktu yg sama. Paling terang/paling sama warna 2 line, maknanya waktu subur. Ada org kalau waktu dah dekat2 nak sama terang tu, trus start bersama. 3 4 hari berturut2 sampai line pudar balik. Sbb amik peluang alang2 waktu subur.