gerakan baby

Hi mommy semua nak tanya rasa gerakan baby tu mcm mana ya? Saya masuk 19minggu still tak rasa gerakan. Pergi scan baby active betul tp tak rasa pun dia gerak. Btw saya badan berisi and doc kata lemak tebal so takboleh rasa. Ada siapa ada experience tak? #firstbaby

10 Các câu trả lời

Kalau first pregnancy memang selalu takkan perasan. Sebab sy pun dah 20w baru sedar tu rupanya quickening sebab kerap. Tapi rasa bila baring je and especially malam. Sebelum2 ni ingat angin ke apa ke kat perut hehe tapi bila kerap sangat and ada 1 malam tu dia memang active sangattt so baru tau tu lah baby gerak rupanya hehe. Tapi nak kata geli2 pun boleh lah tapi memang halus jee rasa dia huhu

saya pun lambat rasa gerakan baby, minggu ni 21week baru rasa masa tgh bareng..Mungkin sbb dia tgh "over aktif"🤣 terasa sngat bukan gerakan halus, terus letak tapak tangan rasa dia tendang/siku xpasti 😅 first pregnancy kan, xpasti gerakan halus dia macam mana..

Rasa d kuis2 sis,sy 18w br rasa betul2 sjak 2/3 hari ni..semalam sempat bgurau dgn suami,tiba2 baby cucuk perut,terkjut sy..sbb ptma kali rasa baby buat mcm tu,,esok buat scan dkt kk,harap2 baby sihat walafiat,and rezeki lah klu boleh nampak gender baby..hehehe #18w2d

2y trước

Sama lah kita follow up kk harini scan. Semoga yang baik2 untuk mummy and baby. In sha Allah 🤍

rasa geli2 bahagian rahim bwah pusat tu je...klau baring trlentang bleh rasa...klau brgerak brdiri mmg tak rasa lah..😅letak je tpak tngan kat bhagian pundi kencing tu...tekan sikit,nti bleh rasa dia gerak2 dlm tu

normal. masa first pregnant dapat rasa tendangan masa 7 bulan macam tu sedangkan badan aku ni bukan gemok. kali kedua pregnant 16 minggu keatas baru dapat merasa tendangan baby.

Normal sis.. Saya time 19th week pun x Rasa lagi.. msk 22weeks baru start rasa..Time 20weeks tu Doktor bgitau sbb Perut tebal x Rasa awal2 tu

Sy start 16 weeks ada rasa berombak&bubble popping dalam perut. Start 20 weeks baby dah kick kuat

normal bagi yang first mom , ada je baby gerak tapi taktau beza gerakkan baby atau bukan ..

sbb kita first baby kot.. kita tk tau gerakan halaus ke atau angin dlm perut.

Rs bubble2 dlm perut, sy dr 18w, skng nk masuk 21w dh rs agak kuat😂