Berat Bayi Berkurang

Hi mommy semua. Ada sesiapa boleh share tips mcm mana nk naikkan berat bayi baru lahir? Sbb baby saya baru 10hari. Tp makin lama makin turun berat dia bila cek di klinik. Tu saya pelik. Sbb dia menyusu sahaja stiap 2jam. Terima kasih semua.

1 Trả lời

Samaa mcm sy.. Baby lahir 2.2kg.. Ms cek kuning dlm minggu pertama, berat trun lg.. Doc kata normal kalo bby trun berat utk awl2 lg.. Tp bby mmg kuat nyusu.. Pape pon, kene bg dia nyusu sllu.. Da 22 hri,br berat naik 2.7kg.. Alhmdulillah

5y trước

Bby sy kuning so nk kjutkn dia bgun stiap 2jam mmg payah utk nyusu.. Blh jd gak cra pnyusuan jd pnyebab.. Sbb dia xpuas nyusu.. Yg pnting bg dia puas nyusu sllu. Jgn lupa doa stiap kali nyusu moga ank kyg dan brtmbh berat Insya allah