pump susu bw ke hospital

hi mommy, nk ty..sy pregnant ank 2nd dh 35week..masa ank 1st dlu sy ada maslah susu sikit..dpt bf ank sbulan lebih je,pastu bg fm..ank 1st juga sy czer..so utk ank 2nd ni kalau diberi rezeki sy nk sgt bersalin normal..cuma sy nk tau perlu ke sy bawa pump susu ke hospital utk bersalin nnt ye?atau biar je dlu?kdg2 risau takut sgt susu sy ckit mcm ank 1st..kesian sgt kat bby..

4 Các câu trả lời

boleh je bawa pam susu. takut nnt bengkak susu lagi sakit. better bawa n siap2 bawa sekali storage utk simpan. sekurangnya kalau awk kena 2 3 hari kt hosp, bole la pump utk elak bengkak susu.

Awl awl mmg susu sikit. Susu kuar ikut demand baby. Bru lahir mmg minum sikit. Teruskan je bg susu pd baby. Jd ada demand ada supply

boleh bawak.. kalau pandai marmet, bawak la milk collector jugak and extra botol kosong.

drpd pam, better marmet. lebih meransangkan pengeluaran susu.