2nd baby

Hi mmy semua. Sy baru je pregnant. Bru 5week. Anak 1st dah 3 tahun 6 bulan. 1st bersalin secara czer. Utk ank 2nd bersalin adakah bole secara normal? Sy harapakn dapat normal in sya allah. So cm mana kita nk tahu kita akn bersalin normal@ceazer. Tq

9 Các câu trả lời

Sy first cezer smpai third.. Untuk second doktor akn suggest normal dlu.. Czer last option klo ank besar, mak pula kecik.. Songsang, jntug lemah n sbgainya.. Sy xda rezeki nk normal sbb ank besar, estimate 4kg tp lahir 3.6 kg saja.. Lgpn sy bdn kcik, nk normal akn jd mcm2 komplikasi.. Apa2 pun depend pd ibu pregnant tu juga.. Semoga urusan sis dpermudahkan

In shaa Allah boleh sis..sy 1st czer..second normal n no3 pn normal tp meninggal dlm perut 31week 2018..now sy pregnant no4..semoga yg ni normal la..amin😊doa je banyak2 sis semoga boleh normal..

Nanti dekat² due date dokter akan jumpa n cek luka kemudian dia akan tnya nk normal or czer, itu pilihan kita, so mintak normal n klu ada problem baru czer.

In sha allah bole jek bsalin normal tu sis kalo luke czer da smbuh spnuh nye..doa byk2.. Semoga dipermudahkan smue nye sis.. 😊

Bese doc akn tgk luke ceaser lame, klau bkas luke ceaser lame tu cntik xde mslh boleh je bersalin normal..byk kn doa.. insyaAllah

InsyaAllah bole jer sis..sy dlu ank 1st pn czer.. Msa ank 1st umo 1y3m lekat lg srg..alhamdulillah bole bersalin normal.

nk tau bersalin normal atau tak..itu tak de jawapan. doa je byk2, mudah2an dpt merasai bersalin normal.

Sila tanya dengan doc...!

Leh