Period selepas bersalin…

Hi mommy nk tye ,lepas bersalin lepas dr first priod mommy utk second priod utk bulan kedua tu mostly teratur x kitaran kalau ikot hari? Sbb sy bln lepas bru first priod lps dr bersalin skrg tggu utk priod bln kedua tp xpriod lagi..kalau ikot my clnder tu dh lmbt 3hari..jd tu sy tye mommy blh xshare pngalaman mcm mne utk second month priod lps bersalin ..#firstmom #Sharing_dong_Bund #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

hi sis, sama la kita, dari pengalaman saya sendiri... First period lepas 3 bulan bersalin, n kitaran 1st peeiod tu ok, masuk 2nd period sampai la skrg ni baby dh masuk 10 bulan, pun kitaran tetap xok, kadang lambat kadang cepat, kadang xsampai seminggu period, kadang terlebih seminggu period,,, paling lewat 10 hari tu baru dtg period, paling cepat tu 3hari awal... paling lama period 10 hari,, paling cepat period 5 hari tu dh habis dah,,, period pun keluar kdg2 satu hari tu satu dua tompok je,.. Pergi klinik tanya nurse time nk checkup baby tu nurse kata ok je... tp risau jugak kita ni... Nak kata ambil perancang, saya xda ambil mana2 pun perangcang .... Sis ada tanya Dr. tak? Nanti kalau pergi checkup baby sis boleh tanya sekali Dr. pasal period tu...