Hi ,ada tak yg ambil depo ,priod berpanjangan ???

Sya bersalin bulan 2 ,ambil depo bulan 3 ..hujung bulan 4 bru dtang priod...tp smpai skrg bulan 6 priod still tak benti...sikit² je...kdg dtg yg mcm hri first priod koko je ..lpastu drah...stop sehri dua..dtg balik.......dah bgtau misi kk nak stop depo...sb priod tak okay...dia bg pill....nak tnya nak betul kan hormon balik mcm mna ye????? Makan pill perancang tu je

3 Các câu trả lời

Saya pun bersalin bulan 2 & ambik depo jgakk. First inj 30/4 hari tu. Bulan 5 terus tak period (last period 25/4 hari tu). Tanda-2 nak period pun takde. Hm. Baru ni saya bawak anak cucuk 3 bulan dekat kk, saya sempat tanya nurse.. nurse ckp ‘takpe kalau tak period tapi jngn lambat cucuk sbb takut pregnant’. Second inj bulan 7 nanti. Kalau awal sehari takpe nurse ckp, kalau lewat dari date kena check upt. Huhu.

saya pon mcm puan, ambil depo, habis nifas terus period sampai nak dekat 2 bulan darah belum berhenti, tanya doktor ckp mmg ambil masa 6 bulan baru hormon normal balik kalau ambil depo

depo, pill semua akn kacau hormon. yg tak kacau cuma iucd saja. tanya kk klu dorg ada buat perkhidmatan psg iucd. lps hbis depo/pil, hormon nk kembali asal dlm 6 bulan ke setahun.