Tips minum air gula

Hi mommy, nak tanya tips minum air gula sebab sy biasanya akan muntah angin&air kalau tak breakfast heavy meal waktu pagi. Ni alahan tak hilang2 dari awal pregnant sampai sekarang. Please help, esk kena minum air gula~ 🥲🥲 #bantusharing #ingintahu #firstbaby #airgula

4 Các câu trả lời

saya baru minum minggu lepas, saya minum sekali teguk sebab lapar gile, malam tu puasa dari pukul 10 mlm smpai 10.45 pagi. saya minum air gula dkt swasta, sptutnya pkul 8 pg dh kena mnum tp sy pegi lambat hari tu. sy minum perisa oren, mmg boleh sekali teguk je sbb tak tahan lapar sgt😅 lepas minum puan kena btul2 rest selama 2 jam dan puasa lagi sbb nak kena amk darah lagi, 2 jam tu mmg kepala pening sgt, nk jalan rasa tak larat, better tido skejap. pstikan tak muntah, klau muntah trpksa repeat balik minum air gula, puan boleh standby minyak angin in case pening2 lps mnum air gula.

Kalau awak minum kt kkia cuba tanya boleh tak beli air gula dari farmasi luar. Kalau boleh, awak beli brand barikel perisa oren. Bagi saya masa minum tu mmg enjoy je sedap sbb lapar. Cuma lepas minum tu nak tunggu 2 jam tu saya pening. Standby minyak angin sapu kt kepala & try tidur.

Saya minum kat private dpt botol perisa oren.. For me sdap pulak and xde la manis mana pun. Mcm tak ckup sebotol haha. Taktau la mmg sbab tengah lapar masatu ke atau mmg sdap sngat air tu🤣 Alhamdulillah nasib xdangkut gdm hehe

Sy pun jenis mkn heavy meal breakfast. tapi tbh minum air gula waktu perut kosong lebih mudah nk habiskan dan takkan terkeluar balik klu awk ikut rules.

11mo trước

Okayy baik terima kasih sis🥰🥰